Det är Handels-Societeten i Gefle som instiftat stipendiet.
– Vårt fullmäktige tog beslutet om att instifta stipendiet då i vill stimulera och uppmuntra de elever som driver UF-Företag under gymnasietiden säger Bruno Ahlqvist ordförande i Handels-Societeten. Eco-friendly Candle UF är det företag som bäst kunnat visa på medvetenhet om handel och ekonomi i sin affärsplan som utgör en av grundkriterierna för att tilldelas priset.

Vinnaren utses en vecka innan länets stora mässa i UF -företagande: -Entreprenörskap på riktigt. Tanken bakom det är att ge eleverna möjlighet att lägga det där lilla extra på sitt företag vilket säkert gynnar försäljningen under mässdagen säger Hanna Eriksson, projektledare på Ung Företagsamhet Gävleborg.
Hanna lyfter även fram hur viktigt det är för unga företagare att lära sig se och hitta möjligheter till finansiering:
-Det här nya stipendiet ger utöver vinsten i form av pengar ett träningstillfälle att söka stipendier och framförallt att få upp ögonen till att den möjligheten finns även senare i livet när man kanske startar företag på nytt. Sådant är kanonbra att veta! avslutar Hanna.


Victora Öberg, ECO-friendly Candle UFs VD, är strålande glad: -”Men åh vad roligt, att få en respons som det här är ett tecken på att vi gör något bra som uppskattas säger Victoria och fortsätter: -” Det här året vi drivit UF-företag har varit ännu mer givande än jag trodde och väldigt, väldigt lärorikt.”

Företaget kommer att ställa ut på mässan och då även tävla i Hållbart företagande och Årets affärsplan.