Mot det ska ställas en splittrad oppositions olika budgetalternativ. För vårt län är det av avgörande betydelse att inte arbetsgivaravgifterna chockhöjs för unga, att en kilometerskatt på 14 kronor per mil inte införs för tung trafik och att inte momsen på mat fördubblas. Lägg till det att V och MP kräver en snabbavveckling av kärnkraften, vilket skulle öka energipriset kraftigt. S har helt övergivit landsbygden för att blidka det 08-dominerande miljöpartiet. V har som bekant alltid varit emot företagsamhet och jobb.
I maj är det val till EU parlamentet och vi Moderater tar det valet på lika stort allvar som våra övriga val. Över hälften av Sveriges Riksdags lagstiftning har sin grund i beslut på EU-nivå så det har stor betydelse för oss i Sverige vilka som styr EU. Fri handel och fri rörlighet är en grundbult i EU-samarbetet och för ett litet exportberoende land som Sverige är det mycket viktigt att vi får sälja våra produkter och tjänster utanför Sveriges gränser. V, MP och S motarbetar den politiken i EU-parlamentet på samma sätt som de gör det i Sveriges Riksdag.
Att vi som tror på EU-samarbetet och är övertygade om att det är fri handel och företagsamhet som bygger framtidens Sverige och att hela Europa går och röstar har därför enorm betydelse för oss . Att inte gå och rösta är att ge protektionistiska krafter i vänstern extra draghjälp.
Stängda gränser är ett allvarligt hot mot jobben i Gävleborg! Vad vore Korsnäs, Sandvik, Iggesund, Ovako om de inte fick sälja sina produkter utanför Sverige? Vår basindustri ska dra tillväxten för alla företag och det också många mindre och medelstora företag som gör många affärer utanför Sveriges gränser. Vår vision är att det ska vara lika enkelt att göra affär med någon i Sundsvall eller Uppsala som i Paris eller London.
Vi ska arbeta aktivt för att montera ned både dolda och öppna handelshinder på alla fronter. Det är så vi i Sverige kan bidra till ett mer öppet och integrerat Europa, och som dessutom skapar jobb här hemma i Sverige. När vi får fler jobb får vi också in mer skattemedel till den viktiga välfärden. Det är så kedjan av företagsamhet och tillväxt hänger ihop. Den som attackerar arbetslinjen attackerar också välfärden.
Lars Beckman
Riksdagsledamot (M) Gävleborg