Politiker, fack, arbetsgivare, arbetsförmedlingen, kommuntjänstemän, skolfolk, integrationshandläggare osv. Alla dessa delar insikten att arbete är bra, både för individen och för samhället.
När man, som jag, är en del i det här jobbmaskineriet så upptäcker man saker som faktiskt försvårar att nya jobb kommer till. Man inser också att organisering av arbetsmarknaden kan vara ett hinder för dem som vill in. Ett tydligt exempel är Teknikföretagens färska undersökning där bland sina 3 700 medlemmar. Där säger åtta av tio företagare att de låter bli att fastanställa på grund av LAS.

Arbetsmarknaden idag är helt annorlunda än för 30 år sen. Då hade företagen konstant överbemanning. Nu är bemanningen, av nödvändighet, mycket mer anpassad efter produktionen. Samtidigt har konkurrensen från omvärlden ökat vilket ger större variationer i hur mycket företagen har att göra.

Men varken regleringen av arbetsmarknaden eller fackens strävan efter lika lön har ändrats. Arbetsmarknadsreglerna utformades på 1970-talet med 1960-talet som utgångspunkt. Lönebildningen med höga lägstalöner och små löneskillnader gör att personer som saknar utbildning och/eller erfarenhet inte kan konkurrera om jobben.

Vi befinner oss i 2010-talets verklighet med 1970-talets regelverk. Det funkar inget vidare - varken för företagen eller för medarbetarna och absolut inte för de som saknar jobb.
Så länge vi har den här situationen är behovet stort av alla former av jobb som underlättar för arbetslösa att skaffa sig erfarenhet, nätverk och kontakt med arbetslivet.

Det är klart att vi ska sträva efter välbetalda arbeten. Men det har gått för långt. Visstidsanställningar framställs som fällor. Anställningar i bemanningsföretag ogillas, trots att det sker till kollektivavtalsvillkor. Enklare arbetsuppgifter som är naturligt att unga får som första jobb beskrivs som ”skitjobb”.

Motsättningen står inte mellan bra eller dåliga jobb. Vi behöver alla jobb. Vi behöver fler jobb. Motsättningen står mellan arbetslöshet och jobb.

Kampen för att alla samtidigt ska ha höga löner och lika trygga anställningar har ett pris. Det priset betalas av de som inte klarar konkurrensen. De som inte är så lyckligt lottade att de har ett jobb att gå till.

Stefan Andersson
Ägare och vd för bemanningsföretaget Confido Partner AB