En administratör kan arbeta på en mängd olika arbetsplatser och arbetsuppgifterna varierar ofta från dag till dag. Rapporter behöver skrivas, mail besvaras och allmänna problem behöver lösas. Administratörer finns på nästan alla olika arbetsplatser och arbetar inom både privat och offentlig sektor. Genom att gå en administration utbildning blir du som arbetssökande kvalificerad att snabbt ta del i den administrativa delen av företag.

Vad är Distansinstitutet?

Distansinstitutet är väletablerade inom distansutbildningar och har blivit populära på grund av sina lärorika och effektiva utbildningar. Idag har Distansinstitutet elever från hela Sverige som läser deras kurser hemifrån via mobilen, datorn eller surfplattan. Vem som helst har möjlighet att studera hos Distansinstitutet, det enda som behövs för att ta del av undervisningen är en enhet med internetuppkoppling.   

Distansinstitutet är ett auktoriserat utbildningsföretag och uppfyller därför alla höga krav som ställs inom kompetens, relevans och pedagogik.

Distansinstitutets utbildning till administratör

Distansinstitutet erbjuder en kurs som sträcker sig över en termin och som namnet antyder är utbildningen helt på distans. Alla föreläsningar är inspelade så att du kan ta del i undervisningen när du själv har tid. Perfekt för den som har ett jobb eller andra åtaganden under dagtid. Du kan hänga med i materialet under din egen tid och din erfarna och kvalificerade lärare hjälper dig mer än gärna under utbildningens gång.

All tillhörande kurslitteratur ingår i priset på kursen. Distansinstitutet tillhandahåller diplom efter avklarat slutprov och certifikat efter godkänt arbetsprov.

Varierad utbildning som förbereder dig på arbetslivet

Utbildningen består av 10 olika kapitel som kommer att lära dig allting som en administratör behöver kunna. Du kommer att lära dig yrket från grunden för att se till att du har trygg mark att stå på hela vägen genom utbildningen ut i arbetslivet.

Service är en stor del av det administrativa yrkeslivet och kursen förbereder därför väl på detta. Du kommer att lära dig skillnaden mellan intern och extern service inom företagsvärlden och hur du på effektivt sätt anordnar konferenser och möten.

Du även lära dig om grundläggande företagsekonomi och hur man som administratör hanterar inköp och leverantörer. Detta inkluderar ämnen såsom lönsamhet, budgetering och fakturering.  Administration är per definition ett yrke där kommunikation internt och externt är livsviktigt. Du kommer därför att få lära dig hur man skriver och kommunicerar effektivt och professionellt i arbetsrollen.

Efter utbildningen

Efter att du är klar med din utbildning är du redo att ge dig ut i arbetslivet. Oavsett om du är intresserad av att arbeta på ett stort internationellt företag, eller vill vara den som ser till att allting fungerar som det ska på ditt lokala kommunkontor. Som utbildad administratör kommer du vara redo att ta dig an ditt nya yrke med vind i seglen.