Visst är det kul att fantisera om allting man skulle kunna förbättra med sitt nuvarande boende. Det går att renovera i all oändlighet. Men det krävs både, ork, kunskap och framförallt pengar till att genomföra det. Så hur får man råd?

Ingen genväg – spara pengar

Egentligen finns det ingen långvarig genväg till att få råd till en renovering. Utan att spara pengar är det bästa rådet vi har att ge. Hur du än gör så kommer du förmodligen slutändan att behöva spara. Vårt bästa tips är då att göra dig en realistisk budget. Hur mycket tjänar du varje månad? Vad gör du av med? Och på vad gör du av med pengar? Gå igenom alla utgifter noggrant. Då kan du få en bild av var du kan spara och hur mycket.

Låna en del av summan

Flera kan nog känna sig frestade av att ta ett lån för att få råd till renoveringen och skapa sig sitt drömboende. Billiga lån från Moneezy går att hitta. Där genomgås också vilka alternativ som finns och det går att jämföra olika lån, räntor och återbetalningsperiod. Att låna hela summan till en renovering är egentligen inte att rekommendera. Utan försök att spara så mycket som du kan själv innan du överväger att låna. Dessutom är det klokt att kontakta en kunnig inom området som kan ge råd innan du tar ett lån.

Gör mycket av renoveringen själv

En stor kostnad vid renovering är just hantverkare. Genom att göra mycket av renoveringen själv så minskar du en stor utgift. Ofta kanske man behöver ta in hantverkare till någonting under vägen. Men om man kan fördela tiden bra och bygga mycket själv så blir det billigare. Dessutom är det roligt att lära sig och en härlig känsla efteråt när allt är färdigt att man faktiskt själv byggt mycket av det. s