När det är dags för kaffe så är det inte sällan i samband med någon annan händelse eller aktivitet. Dagens första kopp brukar vara vid frukostbordet. Man har nyss stigit upp, frukosten ska ordnas, man ska hinna göra sig i ordning, hinna med bussen plus ett antal andra moment. Andra koppar man dricker är ofta efter maten eller någon annan punkt i vardagen där annat ska hinnas med. 

Samtidigt har många insett att deras kaffebryggare inte ger de bästa resultaten och börjat fantisera om andra bryggmetoder. En espressomaskin finns i mångas drömmar, men de är dyra, stora och kräver en rejäl arbetsinsats. Man vill ju att det ska gå snabbt. Snabbkaffe möter det kravet men det smakar inget vidare. 

En lösning som börjar bli allt mer populär är de kaffemaskiner som brygger med kapslar. Ett exempel är de som tillverkas av Senseo. Det går snabbt, det är enkelt och det resulterar i en riktigt god kopp kaffe. 

Att det är enkelt spelar in 

Med en kapselmaskine så ser man till att standarden på ens kaffe höjs. Detta sker genom att maskinen är anpassad för att brygga just det kaffet som finns i kapseln. Den är även anpassad så att temperatur, tryck och längden på bryggningen blir exakt rätt. Detta möjliggör ett kaffe som smakar väldigt gott. 

Att använda en kapselmaskin är mycket enkelt. Det är två huvudsakliga steg man behöver ta. Först häller man i färskt vatten, steg två är att placera kapseln i maskinen. Tryck på en knapp och du har din kopp med kaffe. Det är svårt att göra det mer smidigt än så. 

Modern design 

Kapselmaskinerna från Senseo har en stilren och modern design. De passar in i de flesta svenska hem. De är dessutom inte särskilt stora, med andra ord så kommer de få plats även i det lilla köket. Du kommer kunna ta bort din gamla kaffekokare och placera en kapselmaskin på dess plats. Ingen installation krävs, det är bara att sätta i kontakten i uttaget. 

Att minska tiden man lägger på ett moment i samband med, till exempel, sin morgonrutin gör stor skillnad. Att resultatet dessutom blir så pass mycket bättre är en välkommen bonus för det flesta. Det är ju trots allt så att kaffet är en stor del av att vara svensk. Det är en del av vår kultur. Att dricka kaffe som är riktigt gott borde vara en självklarhet.