I bland annat Stockholm, Uppsala och Göteborg har man infört lokala dubbdäcksförbud i syfte att sänka partikelnivåerna, men är det rätt källa till utsläppen? Ett flertal europeiska städer som infört dubbdäcksförbud har betydligt högre PM10-halter än Stockholm som tvärtom har bland de lägsta partikelnivåerna i Europa.
De tre städer som i undersökningen utmärker sig med allra högst PM10-halter har alla tre totalförbud mot dubbdäck. Vidare har samtliga av de fem städer som i undersökningen överstiger dygnsmedelvärdet flest dagar per år totalförbud mot dubbdäck.
Allra lägst PM10-halter, för såväl års- som dygnsmedelvärdet, finns i Tallinn där dubbdäck är tillåtna. Det visar att det måste vara andra orsaker till höga partikelnivåer än dubbdäck.
- Det är dags att börja diskutera vad som verkligen orsakar de höga PM10-halterna. Resultatet i undersökningen pekar mot att det inte finns något direkt samband mellan dubbdäcksförbud och låga PM10-halter. Det är viktigt att hitta källan till de höga PM10-halterna för att förbättra luftkvaliteten i Europa, säger Lars Beckman, riksdagsman (m), i en kommentar till undersökningen.
- Det är viktigt att Sveriges Riksdag inte vidtar åtgärder, baserat på felaktiga grunder, för att försämra trafiksäkerheten i Sverige, fortsätter Lars Beckman. Vi har ett viktigt mål med en nollvision i trafiken och den här rapporten visar att debatten om dubbdäcksförbud har haft fel utgångspunkter
- Att samtliga städer i RUT-rapporten där PM10-halterna är som högst har totalförbud mot dubbdäck talar sitt tydliga språk, säger Ulf Berg., riksdagsman (m).
- De höga PM10-halterna måste bero på något annat än just dubbdäcksanvändning eftersom Tallin har den lägsta nivån i Europa och där har man inte försämrat trafiksäkerheten med dubbdäcksförbud, säger Ulf Berg vidare.
- Det är alltså ett mycket oklart samband mellan dubbdäcksförbud och minskade partikhalter, men det man verkligen vet är att risken för att förolyckas i en trafikolycka ökar med över 40 procent om man kör med dubbfria däck jämfört med dubbdäck, och de som dör är ofta unga trafikanter, avslutar Ulf Berg.

Kontakt:
Lars Beckman, (M) riksdagsledamot för Gävleborg
Mobil: 0703 – 613696
e-mail: lars.beckman@riksdagen.se

Ulf Berg, (M) riksdagsledamot för Dalarna
Mobil: 0702-504340
e-mail: ulf.berg@riksdagen.se