En del vill hävda att Stackmoradammen och den kvarn som ligger på själva fundamentet till dammen är kulturminne så är inte fallet enligt riksantikvarieämbetet.

Vi från Moderaterna reagerar på den ensidiga rapporteringen som varit i fallet, Borde inte media vara objektiva och rapportera från bägge sidor?

Att stackmoradammen ska rivas och det har påbörjats är ju inget nytt beslut utan det togs i Miljödomstolen redan 2011, det känns just nu som att den andra sidan kom på att kvarnen skulle bevaras fem i två, det går inte att bevara kvarnen då den vilar på fundamenten till själva dammen som är ett vandringshinder för fisken, Det är Fortum som är ägare till både kvarnen och dammen.
Sportfiske utövas av närmare två miljoner människor i Sverige och omsätter 6 miljarder alltså en folkrörelse Här har Orsa ett guldläge att utvecklas till en frilufts och turismkommun värd namnet..
Ett enigt kommunfullmäktige har tagit ett beslut att Oreälven ska utvecklas och återställas just för fisken och sportfiskets skull.
Anders Jämthagen, Bo Hermansson, Ronnie Persson
Moderaterna i Orsa.