– Skatter av olika slag kan kräva en viss planering i företagen och för ägarna för att inte bli för kostsamma, säger Pär Konradsson, kontorschef på PwC i Gävle. Men utformningen av skatter kan även skapa möjligheter och incitament i verksamheten. Det nya i årets valrörelse är att alla talar höjning, ingen talar sänkning. Ska en skatt sänkas ska en annan i vart fall höjas. Skattefrågorna i valet blir därför spännande och angelägna att följa!

– Vi kommer i Tax matters under rubriken "PwC - skattefrågor inför valet" att följa partiernas skatteagendor. Vilka skattefrågor driver partierna och de två blocken? Hur påverkar olika förändringar företagen och deras ägare? Vilka frågor är hetast och vilka blir jokrar i leken när valdagen närmar sig?

För de större bolagen är bolagsskatten och miljöskatter oftast särskilt viktiga tillsammans med de internationella jämförelserna av skattenivåer. För mindre företag och ägare till fåmansaktiebolag är ägarskatter, de så kallade 3:12-reglerna, kritiska tillsammans med kostnader för arbetskraften, arbetsgivaravgifterna. För alla som privatpersoner brukar inkomstskatt och fastighetsskatt vara stora frågor tillsammans med debatten om återinförda skatter på förmögenheter samt arv och gåva.


För mer information kontakta
Pär Konradsson
PwC | Auktoriserad revisor | Director
Direkt: +46 (0)10 2127528 | Mobil: +46 (0)70 9292398
Email: paer.konradsson@se.pwc.com
PwC Sverige
Box 1343, 801 38 Gävle | Lantmäterigatan 2 a
http://www.pwc.se


För mer information om Tax matters se:
http://taxmatters.pwc.se

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, redovisning, skatt- och affärsrådgivning med 3 800 medarbetare och 100 kontor runt om i landet. Med erfarenhet och unik branschkunskap
utvecklar vi värden för våra 60 000 kunder vilka utgörs av globala företag, svenska storföretag och organisationer, mindre och medelstora, främst lokala företag samt den offentliga sektorn.

PwC Sverige drivs som en självständig och oberoende juridisk enhet. Vi ingår i det globala nätverket PwC och delar våra kunskaper, erfarenheter och lösningar med 184 000 medarbetare i 157 länder för att utveckla nya perspektiv och praktiska råd.

PwC Sverige erbjuder tjänster inom följande affärsområden:
Revision
Redovisning
Skatt
Corporate Finance
Consulting
Riskhantering
HR-rådgivning
Utbildning
Visa alla tjänster