Mycket av det nya måste ske i småföretagen, som snabbare kan anpassa sig efter nya förutsättningar och nya krav. Attityden till företagare och företagande har blivit bättre de senaste åren. Men mer behövs.

Sverige har Europas äldsta företagare. Om vi inte kan ersätta dem riskerar kostnaden i termer av lägre tillväxt och färre jobb att bli hög. Ett annat problem gäller själva växlingsprocessen. Med tanke på att en så pass stor andel av företagarna avser att trappa ned och då denna process i många fall tar flera år, bör man ställa frågan hur riskvillighet, nyinvesteringar och nyanställningar utvecklas under tiden. Om många företagare väljer att ”play it safe” kommer detta att påverka tillväxten.
Gävleborg är särskilt ”drabbat” utifrån både tunga branscher såsom tillverkningsindustri men även utifrån sin befolkningsstruktur och åldersfördelning bland företagare. Totalt rör det sig om närmare 2000 företagare som inom fem år avser att avveckla sin verksamhet på grund av generationsväxling.

Å andra sidan kan man se generationsväxlingen som en möjlighet. En möjlighet att få in nya företagare och nya idéer och därmed ny tillväxt. Grundförutsättningen för detta är dock ett bra företagarklimat. Hur det går för de små företagen kommer att avgöra hur det går för Gävleborg och Gästrikland. Just därför är åtgärder som minskar problemen vid generationsskiften och förbättrar företagarklimatet så viktiga. Ge Gästriklands småföretag rätt förutsättningar så kan vi tillsammans skapa tillväxt, välfärd och många nya jobb.

Thomas Wanke, Regionchef Företagarna Gävleborg