Skattebetalarnas förening har räknat på de kostnadshöjningar en återinföring av fastighetsskatten skulle kunna innebära för villaägarna. En genomsnittlig småhushållsägare i Gävle kommun skulle årligen få en kostnadsökning på 7887 kr och motsvarande höjning i Hudiksvall kommun blir 3062 kr .
- Om olyckan skulle vara framme och vi får ett regeringsskifte efter höstens val så kan det inte uteslutas att fastighetsskatten återinförs av sossarna, säger Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg.
Tidigare, när det inte fanns något tak för hur hög den årliga fastighetsskatten kunde bli ledde det ibland till tvångsförflyttningar. Många äldre som bodde i attraktiva områden med stigande taxeringsvärden hade helt enkelt inte de ekonomiska resurserna att bo kvar och fick därför lämna sina hem.
- Vi vill att fler människor i vårt land ska ha möjlighet att äga sin bostad och tydligen delar inte oppositionen denna åsikt, säger Lars Beckman (M). De som kommer att drabbas om fastighetsskatten återinförs är de människor som sossarna säger sig värna om.
Bilaga 1, Så hög blir den nya skatten på småhus 2015: http://www.svenskpress.se/wwwdocs/_common_media/user_files/578/53.pdf
Bilaga 2, Prognos nya taxeringsvärden och fastighetsavgifter 2015: http://www.svenskpress.se/wwwdocs/_common_media/user_files/578/54.pdf

Kontaktuppgifter:

Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborg
070-361 36 96
Lars.beckman@riksdagen.se

Politisk sekreterare för Lars Beckman,
Marcus Morfeldt
070-247 64 85
Marcus.morfeldt@riksdagen.se