… -Vi ser ju att försändelserna blir fler och fler, medan medelleveransen minskar i vikt och volym. Vilket gör att våra planerings- och uppföljningssystem blir allt mer sofistikerade för att möjliggöra effektivast möjliga distribution.

Rutterna planeras och rapporteras ytterst noggrant. Lastningen av distributionsbilarna, som sker här på Sörby Urfjäll, är mycket viktig för att rutterna skall bli så effektiva som möjligt. Av kostnads-, tids- och effektivitetsskäl åker ju våra försändelser också kollektivt! dvs i samtransporter.

- Beställer man sin transport före klockan 16, så finns leveransen på plats, var som helst i Sverige dagen därpå, förklarar Tommy Fagerström, koncernchef för hela godsservicegruppen, som omsätter cirka 100 Mkr/år med 110 anställda och 85 fordon.

-När det gäller DB Schenker/ Godsservice i Gävleborg så arbetar här f n 24 personer och 28 ruttbilar med den lokala distributionen inom området med Gävleterminalen som start- och målplats för alla våra rutter.

Åkerichef för Godsservice i Gävle är Sven Erik Blom.

Bland dussinet Gävlebaserade E-handelsföretag, mestadels mindre verksamheter, så finns också minst ett större E-handelsföretag, G9 Media AB, som omsätter storleksordningen 50 Mkr/år.

Flera företag med E-handel ger kunden möjligheten att hämta ut sin beställning i butiken på orten. Det gäller t ex Elgiganten och Hööks Hästsport i Valbo och Jula i Hemlingby m fl.