Finansminister Anders Borg har tidigare konstaterat att de som bor i hyresrätt inte ska missgynnas, och har därför tillsatt en utredning där man ska göra en översyn av beskattningen av hyresrätter. Där ingår bland annat att analysera om reglerna för skattereduktion för ROT-arbete bör utvidgas till att i viss utsträckning gälla även hyresrätter. Uppdraget ska redovisas senast den 15 oktober 2013.
- Hyresgästföreningen har skickat ut ett pressmeddelande idag där man tycker att ROT-avdraget är orättvist. Det är förståeligt att Hyresgästföreningen anser det med anledning av att de hyresgäster som bor i hyresrätt inte omfattas av dagens ROT-avdrag som endast kan utnyttjas av dem som äger sin egen bostad eller fritidshus. Nu avvaktar vi utredningens resultat som ska presenteras i oktober, säger Lars Beckman, riksdagsman (m)..
- Rotavdraget har sedan det infördes av Alliansen skapat en större möjlighet för husägare att renovera sina bostäder till en lägre kostnad, vilket framförallt har gynnat dem med lägre och normala inkomster, avslutar Beckman. Dessutom har ROT-avdraget inneburit att det idag är ointressant för husägaren att betala "svart" ersättning för sådana arbeten!

Länk till utredningen: http://www.regeringen.se/sb/d/15686/a/190450